Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 29-08-2009 15:03:21
Voeding & Gezondheid

Goedkopere bril betekent slechtere kwaliteit???

hallo,


zelf werk ik bij 1 van de grote glasleveranciers van nederlands.
mijn antwoord op u vraag is dan ook dat u helemaal gelijk heeft. intern word altijd gezegd, "hans anders, neit alleen de prijs is anders". het is zo dat het half fabrikaat van de glazen in massa productie worden gemaakt in zeer lage lonen landen waardoor de kwaliteit de wensen overlaat.


daar dit glas als private label aan bijv. hans anders, pearle (groeneveld is hetzelfde)  of specsavers geleverd word word het geproduceerd volgens hun opgedragen voorschriften wat inhoud dat het goedkoop moet. niet alleen het glas (mineraal + kunststof) is van lagere kwaliteit maar ook de opgedampte beschermlaag bestaat uit veel minder lagen en is dus zachter (minder hoge kwaliteit) dan het volwaardige private label glas van een leverancier.


tuurlijk kun je bij de ketens ook hoogwaardig glas kopen alleen laat de knowledge bij de ketens mij de wensen over. men snapt vaak niet wat ze verkopen en uit ervaring kan ik zeggen dat 60 % met verkeerd glas loopt dat hier hun bril heeft gekocht. men krijgt hier dus veelal te maken met verkeerd glasadvies.


om even op je monturen vraag in te springen, dit hoeft kwalitatief niet minder te zijn. ligt eraan watvoor merk u neemd. wel is het zo dat vaak de minder verkoopbare monturen (die ook vaak manco's vertonen) als massa aan de ketens word verkocht !


een opticien kiest op alle zaken voor kwaliteit wat de eigenaar zelf mag uitkiezen. deze heeft dus overfal een vinger in de pap en bij ketens is dit niet het geval. alles word hier vooraf voor de medewerkers bepaald vanaf hoger niveau...


mijn advies is ten alle tijden om naar een zelfstandige opticien te gaan en te kiezen voor kwaliteit. een bril is vaak iets waar je mee opstaat en mee naar bed gaat dus zorg er voor dat dit goed is.