Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

he
hennasol - 18-09-2009 19:52:56
Voeding & Gezondheid

Simvastatine

Ja, ik was binnen een jaar 6 kg zwaarder geworden, heb een jaar lang statines geslikt, kon op het laatst nauwelijks nog lopen, zwaar vermoeid, helemaal geblokt, soort invalide geworden (spierafbraak, neuropathie, etc. etc.), 's avonds in bed wist ik niet waar met mijn benen naar toe, een soort hitte in mijn benen -  ik wilde eigenlijk niet meer verder leven.
heb nu acht jaar later een vrij normaal cholesterol -  maar ik eet inmiddels anders, vóóral geen transvetten en vooral geen becel.
heb nog steeds last van zwakke benen, tintelingen in voeten en handen, weinig gevoel in mijn voeten, maar niet te vergelijken met de ellende toen ik de statines slikte.
ik ben zelf gestopt, niet op advies van huisarts of specialist, ben nog steeds dankbaar dat ik gestopt ben, kan nu weer vrij normaal door het leven.  ook ik dacht "ik móet statines anders krijg ik op jonge leeftijd een infarct", want dat wordt je voortdurend gezegd.
groet h.