Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

el
elisabethvr - 20-09-2009 15:01:41
Voeding & Gezondheid

Simvastatine

al is de leugen nog zo snel…
het boek 'die cholesterin-lüge – das märchen vom bösen cholesterin' van prof. dr. walter hartenbach is in het nederlands vertaald door gerard grasman en wordt uitgegeven door ankh-hermes. het volgende artikel maakt duidelijk, dat het lezen van het nederlandse boek 'de cholesterol-leugen' zeer de moeite waard is.
sinds jaren vertel ik mensen, dat 'cholesterol' een al lang achterhaald verhaal is. uit dit boek blijkt, dat de werkelijkheid nóg grilliger is. professor hartenbach heeft in tientallen jaren van onderzoek geen verband kunnen
vinden tussen cholesterol en arteriosclerose (aderverkalking).
omdat cholesterolverlagende producten, zowel voeding als medicamenten, door heel veel mensen worden gebruikt, is het zinvol om aan de inhoud van het boek wat meer aandacht te besteden dan voor een boekbespreking gebruikelijk. gegeven de omvang van het probleem is er sprake van een algemeen belang waarmee iedereen zijn voordeel kan doen. tegelijkertijd vertrouw ik erop, dat de tegenstrijdigheden niet al teveel verwarring stichten.
cholesterolverlagende voedingsmiddelen en medicamenten zijn volgens professor
hartenbach - en andere belangrijke wetenschappers - overbodig, schadelijk en vaak zelfs levensgevaarlijk. het gaat hier om een miljardenbusiness van de voedings- en farmaceutische industrie, die de handel levendig houden door misleiding. er wordt zelfs gesproken van de cholesterolmaffia.
gemanipuleerde statistieken, die ten onrechte 'onderzoeken' worden genoemd en die als 'bewijzen' worden gepresenteerd, zijn in strijd met de feiten. onderstaand volgen enkele voorbeelden van niet naar buiten gebrachte, voor de industrie ongunstige, resultaten van enkele onderzoeken:
 de roemruchte symvastatin study. onderzocht 4444 personen. conclusie: een verhoogde cholesterolspiegel heeft géén invloed op de ontwikkeling van arteriosclerose of het hartinfarct. verlaging van de cholesterolspiegel is zinloos!