Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

holpen
holpen - 25-09-2009 18:55:02
Computers & Telefonie

Ip-adres is niet privé?

E-mail sturen naar je ip-adres waarna het in je mailbox bij een mailprovider terecht komt is technisch absoluut onmogelijk (tenzij je zelf een volledige, complex geconfigureerde mailserver draait).

het enige dat hier aan de hand is, is dat je e-mailadres bekend is geworden en door een clubje onverlaten is opgenomen in een database. deze database wordt verhandeld, zo komen allerlei spammers aan je mailadres.

freya heeft je vervolgens al verklaard hoe ze jouw mailadres "verbergen".

@vkragt:
daar is niets vreemds aan: dit verschijnsel doet zich al jaren voor. allerlei idioten proberen nog steeds op deze manier mensen erin te luizen en zo geld binnen te halen. er is verder in zoverre weinig aan te doen, dat men al jaren op de hoogte is van dit soort praktijken, maar dat het erg moeilijk is deze bendes op te rollen. het beste is gewoon een goed spamfilter te gebruiken en/of dit soort mailtjes ogenblikkelijk weg te gooien.