Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

er
erky - 04-11-2009 20:12:07
Computers & Telefonie

Welke processor? amd athlon of intel?

Hoi hehahi,

je hebt duidelijk aangegeven wat je met de nieuwe computer wilt. op zich zijn er steeds intel i5 en athlon processoren te vinden die dicht bij elkaar in de buurt komen qua prestatie. athlon is meestal iets goedkoper dan intel bij gelijkwaardige processoren. waar het voor jou interessant wordt is dat athlon meestal beter functioneert samen met zware grafische processoren. intel wordt meer gewaardeerd in een omgeving van zakelijke software (office).

als je echt zware nieuwe spelen wilt gaan spelen op de pc dan is vooral de grafische kaart van belang en dat zijn dure dingen. is het spelen van spelletjes uiteindelijk niet meer dan een spel of 2, 3 uit het jaar 2005 op jouw computer, dan zal het wel meevallen met het nut van een echt zware grafische kaart van ongeveer 150 euro.

denk bij het samenstellen van een computer ook over het lawaai. veel ventilatoren gaat veel geruis geven. dus als het een in de huiskamer staand exemplaar is, kies dan vooral voor stille componenten.

of downloaden snel gaat is de samenstelling van de computer van ondergeschikt belang, hier is het abonnement van de provider de flessenhals.

de keuze van het moederbord bepaalt voor een groot gedeelte de kwaliteit. goede merken mobo's zijn asus, gigabyte en intel.

afhankelijk van welke versie van windows je wilt gaan draaien zal je de hoeveelheid geheugen moeten bepalen. windows xp werkt mooi op 2 gb, vista op 3 gb en windows 7 heb ik nog geen ervaring mee, maar dat zou wel eens op 4 gb uit kunnen komen en dan moet je kiezen voor hardware die 4 gb ondersteunt en een 64bits versie van windows. de 32 bits versies kunnen niet meer dan 3 gb adresseren, dus gebruiken.

koop ook bij voorkeur een videokaart die eigen geheugen heeft en niet werkt met shared geheugen, dat shared staat namelijk voor het gewone geheugen, dat meestal langzamer is dan het video geheugen. en als je volgend jaar ook je flatscreen op de pc wilt aansluiten is een dvi of hdmi aansluiting op de videokaart mooi meegenomen.

hopelijk kan je wat met deze tips. de keuze athlon - intel is niet de belangrijkste!
kijk ook vooral naar de processor snelheden. modale processors draaien op 2.200 ghz. hoger is beter, maar moet ook beter gekoeld worden.

succes!
erky