Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

hrdwerrorman
hrdwerrorman - 13-12-2009 17:07:16
Garantie & Verzekeringen

Lijfrente afkopen

Dag bietus,

wanneer je en spaar- of een hypotheekcontract aangaat, dan levert dat de tegenpartij geld op tot een bepaalde eindtijd. anders doet deze dat niet.

op het moment dat je vroegtijdig dit contract opzegt, dan levert dat voor de resterende tijd geen geld meer op voor de tegenpartij, waar deze wel op mocht rekenen, gezien de looptijd van het contract. dat noemt de tegenpartij verlies.

omdat jij het initiatief voor de contractbreuk neemt, ben jij aansprakelijk voor dat verlies en de tegenpartij claimt dat direct, door daar de uitbetaling mee te verlagen.

dus gewoon het contract uitzitten, dan is het verlies minder of wat winst.

wanneer de premies voor de lijfrenten van het bruto inkomen zijn betaald, dan is de verzekeraar fiscaal-juridisch gehouden om premie en heffing in te houden vóór uitbetaling. meestal wordt dan het maximum tarief ingehouden, omdat ze niet weten wat je nog meer voor inkomsten hebt. door het invullen van een belastingaangifte is daar vaak nog wat van terug te halen, zodat de schade voor jou achteraf nog mee kan vallen.

hardware error man.