Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 31-12-2009 11:51:14
Computers & Telefonie

Gratis internet beveiliging

@ikbenik:
je haalt hier van alles door elkaar en beweert dingen die echt niet kloppen; gevalletje klok en klepel:

bij de betaalde pakketten valt kaspersky in de beste categorie.
bij de gratis pakketten valt avast in de beste categorie.

norton, mcafee, avg vallen echt tegen.
mcafee en avg laten helaas teveel trojan horses door.
de tests van av.test.org (zo ongeveer de standaard waaraan de kwaliteit van virusscanners worden afgemeten) spreken je aan alle kanten tegen. kijk maar even op de volgende links: http://www.pcworld.com/reviews/collection/1986/top_paid_antivirus_2010.html">betaalde pakketten en http://www.pcworld.com/reviews/collection/1986/top_paid_antivirus_2010.html">gratis pakketten.

als je van de diverse gratis pakketten gebruik maakt, is daar het probleem van dat die pakketten niet altijd goed met elkaar overweg kunnen. onzin. dat geldt alleen maar als je twee of meer antiviruspakketten naast elkaar gebruikt. dat moet je nooit doen, ook niet met betaalde pakketten. dit geldt overigens ook voor firewalls. je hebt slechts één firewallpakket nodig.
juist omdat het losstaande applicaties zijn, kunnen ze elkaar meestal niet bijten. bij (standalone) anti-malware-programma's is het zelfs te adviseren om je pc regelmatig door verschillende programma's te laten controleren. vaak vindt het ene pakket bepaalde malware niet en het andere juist weer wel en omgekeerd.

het gevaar met totaalpakketten is m.i. zelfs nog wat groter: als een hacker of een virus kans heeft gezien om een beveiliging van een totaalpakket te omzeilen, is de kans groter dat dan meteen ook al je beveiliging op zijn gat ligt.

waar je je beweringen over mcafee en norton vandaan haalt is mij een compleet raadsel. die verwijderen echt niet "zomaar" allerlei programma's. als deze pakketten correct ingesteld zijn, zul je altijd gevraagd worden. en daarvoor hoef je echt de complete beveiliging niet van de computer te verwijderen.
wat wel voorkomt - bij alle pakketten overigens, niet alleen bij mcafee en norton - zijn zogenaamde "false positives": meldingen dat er bepaalde problemen zijn, terwijl dat niet zo is. tsja... dat gebeurt nu eenmaal, valt weinig aan te doen.