Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

freya
freya - 09-01-2010 14:56:18
Computers & Telefonie

Meterstand veel te hoog

Hallo gewoonantoon,

ik neem aan dat de genoemde meterstanden van 98.514, 100.805 en 111.514 ook 'werkelijke' meterstanden zijn geweest en géén 'geschatte' waarden? naar ik aanneem is er ook geen wietplantage aanwezig?
in dat geval is een werkelijk verbruik (volgens de meterstanden) van 10709 in ruim vier maanden abnormaal hoog te noemen.

neem dan dus zo snel mogelijk contact op met de netbeheerder (normaal gesproken de eigenaar van de kwh-meter) en leg daar het probleem neer. zij kunnen de meter opnieuw laten ijken en als blijkt dat de meter inderdaad niet goed functioneert, dan zal deze vervangen worden. de afrekening van het verbruik vind dan plaats op basis van het verbruik in het verleden.
bedenk wel dat wanneer de meter 'in orde' is en er een andere oorzaak is voor het hoge verbruik je zelf moet opdraaien voor de kosten van het ijken van de meter. maar in dit geval lijkt mij een defecte meter het meest voor de hand liggend.

m.vr.gr. freya