Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

op
oppasser - 02-02-2010 17:30:44
Voeding & Gezondheid

Product informatie

Behalve dat deze gegevens niet verplicht zijn, is het ook niet zo dat je die gegevens zomaar kunt achterhalen. met name speciaalbieren hergisten vaak op de fles, dat betekent dat de gistcellen (een deel van ) de aanwezige suikers omzetten in alcohol. hoeveel er wordt omgezet is niet alleen afhankelijk van het bier, maar ook van hoe het bewaard wordt en hoe lang.

ook bij gewoon pils, is het geven van de gevraagde suikers niet heel makkelijk: afhankelijk van de gebruikte grondstoffen kan er wat variatie in het gebrouwde bier zitten. een mooi voorbeeld daarvan is dat het laatste jaar veel belgische bieren bij het openen van de fles, spontaan de fles uitschuimen. de oorzaak is de mindere oogst aan gerst, waardoor de mout dus ook van mindere kwaliteit is. dit geeft denk ik het meest duidelijk aan, dat zelfs bij grote brouwers er variatie kan zitten in het bier.