Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 16-02-2010 16:12:11
Voeding & Gezondheid

Overslaan hartslag/slokdarm

Dag mama,

jouw euvel lijkt op hartrime stoornis.

domperidon kan in zeldzame gevallen hartritmestoornis veroorzaken. zie:
http://www.apotheek.nl/medische_informatie/medicijnen/producten/maagklachten_en_misselijkheid_domperidon_tablet.aspx?mid=10704&rid=497#l2
bijwerkingen domperidon:

"zeer zelden:

* borstvorming bij mannen en opzwellen van melkklieren bij vrouwen. ook kan er melk uit de borsten vloeien en kan de menstruatie ontregeld raken. deze verschijnselen verdwijnen weer binnen enkele dagen na stoppen met domperidon.
* overgevoeligheid voor dit middel. dit merkt u aan huiduitslag en galbulten. gebruik dit middel dan niet meer. een ernstige overgevoeligheid is te merken aan benauwdheid of een opgezwollen gezicht. ga dan onmiddellijk naar een arts. in beide gevallen mag u dit middel in de toekomst niet meer gebruiken. geef daarom aan de apotheek door dat u overgevoelig bent voor domperidon. het apotheekteam kan er dan op letten dat u het middel niet opnieuw krijgt.
* bewegingsstoornissen, deze worden ook wel extrapyramidale verschijnselen genoemd. het zijn stoornissen in de aansturing van de spieren. de verschijnselen kunnen lijken op de verschijnselen bij de ziekte van parkinson: stijve spieren, beven, moeite met lopen of praten, rusteloosheid, plotselinge spiertrekkingen. als u dit merkt waarschuw dan uw arts.
* een verhoogd risico op hartritmestoornissen. u kunt last krijgen van plotselinge duizelingen of kortdurend buiten bewustzijn raken. dit is vooral van belang voor mensen met een bepaalde hartritmestoornis, namelijk het aangeboren verlengde qt-interval. gebruik dit middel niet als u deze hartritmestoornis heeft. overleg met uw arts. mogelijk kunt u overstappen op een ander middel.

raadpleeg uw arts als u te veel last heeft van één van de bovengenoemde bijwerkingen of als u andere bijwerkingen ervaart waar u zich zorgen over maakt."

hardware error man.