Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

er
erky - 17-02-2010 17:02:08
Computers & Telefonie

Antivirus programma

Hoi antoon1,
elk antivirus programma vertraagt de computer. en bij het starten en gedurende het werk of gamen. hoe beter een antivirus programma uit de bus komt bij veiligheidtesten des te meer belast dat programma de computer.

als je windows xp draait en je hebt slechts 256 of 512 mb geheugen of je draait vista met 'slechts' 512 mb dan zal norton zeker het systeem vertragen.

dat hier in het forum gezegd wordt dat gratis ook goed is dat klopt, en dat ze vaak (niet altijd) het systeem minder belasten klopt ook, maar hun 'virus pakkans' is kleiner. ook is het een feit dat virusscanners het systeem minder vertragen op een dual of quad core. dus kijk wat er in jouw laptop zit en kies de beste optie. een trager systeem met en goede scanner, of een iets vlotter systeem met iets minder veiligheid.

virussen loop je vooral op op sites met gratis ringtones, seks en gehackte software. ook dat kan je doen besluiten norton wel te houden.

tip over avira. http://www.avirashop.nl/downloads.php">avira (free-av) is gratis en bij het installeren kan je kiezen voor standaard of geavanceerd. als je die laatste kiest kan je een vinkje zetten bij 'games scannen' of niet. ook hier als gevolg iets sneller of iets langzamer.

succes!
erky