Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

jftm
jftm - 06-03-2010 20:51:39
Auto & Vervoer

Navigatie

Beste gerard peeks,
navigatie is zeer afhankelijk van actueel bijgewerkte kaarten op cd danwel ge-download.
voor de handzame tom-tom, garmin e.d. losse apparaten is dat niet moeilijk want die sluit je thuis aan op je pc en downloaden maar. voor wat betreft ingebouwde navigatie ligt het moeilijker. vaak loopt dit wat achter op de snel groeiende markt en mogelijkheden. als er een losse cd in zit moet de gehele cd vervangen worden. bij vw bijvoorbeeld kost dat vele tientjes. feitelijk heb je een ouderwetse en, actueel, zeer beperkt navigatie systeem ingebouwd in auto's zitten die als optie nog 10 keer meer dan de losse kosten.
voordeel is wel dat ze vaak beter communiceren met ingebouwde audio-apparatuur en dus tmc file info kunnen gebruiken.
om op uw vraag antwoord te geven...
de satellieten zorgen er voor dat er een constante informatie in de navigatie-apparatuur aanwezig is over de positie waar u bent. dit wordt ontvangen als cijfers die een lengte en breedtegraad vormen. de lokatie wordt in de kaart verwerkt die in de apparatuur is geprogrammeerd.
u kunt bij de dealer vragen hoe u bij uw navigatiesysteem actuele kaarten kan invoeren. dat verschilt per type en merk.
gemeentes hebben met navigatie niet veel van doen. commerciƫle bedrijven rijden dag in dag uit rond met meetauto's die constant actuele situaties vastleggen die later verwerkt worden in de digitale kaarten.
een erg lang verhaal maar hopenlijk wat verduidelijkt
hoogachtend,
john v d berg