Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

kl
klotskop - 09-03-2010 16:18:40
Auto & Vervoer

Navigatie

[quote=jopajo schreef op dinsdag 9 mrt 2010, 12:00][quote=keesstada schreef op dinsdag 9 mrt 2010, 11:38]waarom zou je je eigen adres niet invoeren? waarom zouden ze dan ineens gaan inbreken?


omdat het meestal voorkomt dat je niet thuis bent wanneer de navi uit je auto kan worden gestolen.b.v. wanneer je op vakantie bent.

correct, aanvullend is de kortzinnige gedachte van veel mensen dat een autodief of tssen dief/zakkenroller een op zich staand iets is wat sollitair leeft. praktijk is helaas anders. vaak , en dan zeker de uitgaans en vakantie aangelegendheden denk aan een bungalowpark of pretpark, is het een georganiseerde handel in gegevens/sleutels en voertuigen. tas of prtemonee wordt ontvreemd, al dan niet met een tomtom, en men gaat met de auto van de eigenaar op pad parkeerd op aanwijzen van de navigatie gewoon voor de deur de buren valt niets anders op dan dat u thuis komt. en men kan op het gemak de woning doorzoeken en soms zelfs de bank gegevens uit een laptop of pc toveren die ontvreemd wordt. gelukkig, voor zover als dit op gaat dan, woont men vaak te ver weg van de diefstal plaats, echter een later bezoek is zeker niet ontdenkbaar en al vaker voor gekomen. helaas spreek ik uit ervaring als hoofd beveiliging.
toppunt is dat men de rouw advertenties uit spitten om (trouwerijen zijn ook een geliefde datum) toe te slaan, men komt terug van een dag ellende of feest en de woning is leeg. de beveiliging zit dan ook steeds vaker in het verzekerings pakket voor een begrafenis.
zoals met alles,laat niet algemeen weten wat je doet en wanneer je van huis bent, zoals twitter hyves en dat soort dingen, dus ook met navigatie sla het thuis adres niet op als thuis of dat soort kreten, neem gewoon je plaatsnaam als je naar huis moet en als je de rest van de weg niet meer weet vraag ik me af of je nog wel auto moet rijden. vaak zie ik ook mensen elke dag dezelfde route rijden met een navigatie aan het raam, van huis naar werk en terug. neem niet mee wat je niet nodig hebt, kan er ook niet mee gebeuren en je brengt andere niet op rare ideeen.