Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

edrick3
edrick3 - 22-03-2010 20:22:50
Voeding & Gezondheid

Apotheek geeft "over de datum" medicijnen

Oude medicijnen
op voedingsmiddelen staat een tht-datum: de datum tot wanneer het product ten minste houdbaar is. ook op medicijnen staat zo'n soort aanduiding: de expiratiedatum. na deze datum moet u de medicijnen niet meer gebruiken. deze expiratiedatum is overigens alleen geldig als u zich aan de bewaarvoorschriften houdt, bijvoorbeeld droog bewaren of in de koelkast bewaren. het beste is om oude medicijnen aan de gemeentelijke chemokar mee te geven of terug te brengen naar de apotheek. op die manier komen de stoffen niet in het milieu terecht en loopt u ook niet het risico dat spelende kinderen via het huisvuil uw oude medicijnen in handen krijgen. dus als u de zelfde klachten hebt als een paar jaar geleden, neem dan niet die paar tabletten die u nog van toen over hebt, maar vraag aan de huis arts een nieuw recept. bewaar medicijnen in de oorspronkelijke verpakking, zodat u of uw familieleden niet in de war kunnen raken. als u de verkeerde medicijnen inneemt, kunnen gevaarlijke situaties ontstaan. als het etiket heeft losgelaten en u twijfelt bij welk flesje het hoort, kunt u de medicijnen maar beter wegbrengen naar de apotheek.

ik zou dus toch maar even bij de apotheek informeren wat de reden van deze 'verlenging' is. ga er wel van uit dat er een geldige reden is, want ze zullen u echt niet zo opvallend oude medicijnen in de maag splitsen. je mag er van uitgaan dat een apotheker weet wat hij/zij doet.

met vr.gr.