Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 05-04-2010 17:05:12
Geldzaken & Recht

Hoe stop ik tono en interim justitia

Read schreef op maandag 5 apr 2010, 14:45: @aanvulling

voor het schrijven van een verweerbrief naar het incassobureau kun je gebruik maken van onderstaande modelbrief (zelf een beetje aanpassen):

modelbrief afwijzen van incassovordering:

(naam en adres incassobureau)
(datum)

geachte meneer/mevrouw,

ik heb kennis genomen van uw brief gedateerd op (datum noemen) waarin u mij maant om een schuld ad € …….. voor (datum noemen) aan u te voldoen.
mij is echter niets bekend van een schuld die ik bij u of de door u genoemde firma (naam firma noemen) zou hebben.

ik verzoek u dan ook, om de rechtmatigheid van deze vordering binnen 14 kalenderdagen schriftelijk te bewijzen. mocht ik binnen de genoemde termijn niets hebben ontvangen, dan beschouw ik deze zaak als afgedaan.

indien u mij echter zonder valide grond noodzaakt om rechtsbijstand in te roepen, dan zullen alle daarmee verband houdende kosten ten titel van onrechtmatige daad op uw cliënte worden verhaald.

ik zie uw antwoord met belangstelling tegemoet.

hoogachtend,

(naam en adres)

ps. als je toch een handtekening zet, zet die dan dwars door de adresgegevens zodat zij daarmee geen valsheid in geschrifte kunnen plegen.

nogmaals sukses, readac.

m.i. kan een incassobureau niets met deze brief, omdat
1. gedupeerde met een smoes benaderd is door bedrijf. hier is w.s. een voicelog van.

als er geen voicelog opgenomen is volgens gedupeerde is het m.i. meer zinvol om bewijs van telemarketing op te vragen waaruit toestemming gedupeerde zou moeten blijken.
2. gedupeerde heeft de rekeningen genegeerd. hier heeft bedrijf bewijs van.

het lijkt mij dus niet zinvol om uw brief te verzenden, omdat bedrijf hier bewijzen tegenover zal stellen ( mits voicelog aanwezig is)