Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

willclement
willclement - 21-04-2010 16:40:11
Computers & Telefonie

Datakosten in amerika 25e/mb : mag dat?

Ten eerste zoals ik al had vermeld deze constructie is vergelijkbaar met een mobiele telefonie abonnement, dus vanzelfsprekend is het verbruik in nl vele malen goedkoper dan in het buitenland.

mobiele aanbieders van internet op mobiel of via dongle hebben de voorgaande jaren veelal problemen gehad met dit soort ongein met internet gebruik in het buitenland, ik heb het zelf ook moeten ervaren met mijn nokia n95 die vermoedelijk gratis navigatie aanbood die op de achtergrond een internet verbinding vereiste. leuk als je naar italie moet rijden :s

sowieso heb je vrijwel geen poot om op te staan wat betreft het in strijd gaan over mobiel internet, ga maar na hoeveel mensen zeggen per ongeluk hun browser of messenger open te hebben laten staan tijdens het reizen, etc. tegenwoordig is het algemeen bekend dat de website van aanbieders voldoende informatie moet bevatten om dit soort problemen uit de weg te gaan. toch ben ik persoonlijk wel van mening dat het beter zou zijn geweest als deze tips ook bij je toestel of dongle worden meegeleverd.

in het optiek van de particulier is het natuurlijk van belang je al te informeren of het toestel en mobiele provider voordat men de daadwerkelijke stap neemt om een abonnement daar af te sluiten. dan ben je vooraf al op de hoogte van de tegemoetkomende kosten.