Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

mo
monicab - 05-05-2010 15:44:18
Huishouden & Energie

Dierenartsen en tarieven

Dus alleen ik als consument heeft een plicht om te vragen maar een dierenarts heeft geen enkele verplichting om mij te informeren?
als u een auto naar de garage brengt dan wilt u toch ook weten - voordat ze gaan repareren - wat de kosten zijn?
mijn dierenarts heeft misbruik gemaakt van mijn vertrouwen in haar. ik was voor een vaccinatie naar haar toe gekomen en daarvoor had ik een bedrag op mijn rekening staan. vervolgens stelt ze een bloedonderzoek voor, ik dacht niet direct aan de kosten maar vermoedde dat een bloedonderzoek niet zo duur zou zijn. bij een vorige dierenarts kostte mij een onderzoek maar een paar tientjes, geen 80 euro. blijkbaar zijn degenen die op mijn vraag antwoorden niet zo behoeftig dat zij zich kunnen voorstellen hoe verschrikkelijk het is om geconfronteerd te worden met een dusdanig hoge rekening (meer dan het dubbele van het bedrag dat ik gereserveerd had) en welke consequenties dat heeft.

klaarblijkelijk ben ik als consument alleen verplicht om iets te doen en degene die een vrij beroep heeft kan alles doen zonder daar tekst en uitleg over te geven. hebben jullie een vrij beroep of zo? ik niet, ik moet gewoon naar mijn baas en wachten op mijn salaris. dat is geen vetpot maar uiteindelijk ben ik dus degene die de enige verplichting heeft om me te verantwoorden en elke ondernemer is vrij mij een arm uit te draaien en daar zijn jullie het allemaal mee eens. want ik had niet zo onbenullig moeten zijn. waarom kijken jullie eigenlijk naar kassa? daarin komen dit soort onderwerpen ook voor het voetlicht en daar gebeuren ook dingen die consumenten niet hadden kunnen voorzien. dus dan is het geoorloofd als de consument niet zelf gehandeld heeft? ik vind dat flauwekul. in een vrije markt moet je ook open zijn over wat je wilt verkopen, hoe kunnen klanten anders bepalen waar ze de beste waar kunnen halen? en bovendien: een vrije markt moet de ondernemers - lees ook vrije beroepsbeoefenaars - uitdagen om de handel voor nog minder dat de gangbare prijs te leveren. maar klaarblijkelijk denken ondernemers en vrije beroepsbeoefenaars daar anders over. het is niet gek dat er in sommige branches prijsafspraken worden gemaakt waardoor niemand in de vrije markt hoeft in te leveren maar de uiterste prijs kan verlangen omdat iedereen in hetzelfde schuitje zit en elkaar de hand boven het hoofd houdt. een consument weet wel beter, die ziet de prijzen stijgen en die kan niet anders dan nog harder te werken en te betalen..