Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

gsm
gsm - 30-05-2010 10:42:50
Auto & Vervoer

Tomtom weigert

Ik heb slechts weinig ervaring met tomtom (heb zelf een prima medion), maar heb laatst voor iemand op een nieuwe xl iq routes de software en de west europa kaarten bijgewerkt. bij de software zat ook gpsfix, een update waardoor de navigator sneller voldoende satellieten vindt. het bijwerken van de kaart was overigens een regelrechte ramp, doordat de overdracht van de nieuwe kaart telkens vast liep.

belangrijk bij de xl iq routes (en ook bij mijn eigen medion) is dat het apparaat gereset wordt (aan-knop meer dan 10 seconden ingedrukt houden bij het aanzetten) en dat meteen daarna de tomtom in alle rust en in de buitenlucht de tijd krijgt om zoveel mogelijk satellieten vast te leggen. hierna kan het apparaat op de normale manier gebruikt worden.

ik vind tom wel gemakkelijk te bedienen, maar de "xl iq routes" is een regelrechte ramp om aan de computer bij te werken. maak in elk geval altijd eerst een back-up van het te krappe interne geheugen (2 gb)! kopieer de gehele inhoud naar de harde schijf.
lezen van het interne geheugen is geen probleem, maar schrijven en zelfs formatteren, vooral met windows vista, is zeer problematisch. onder vista is mij het formatteren van het interne geheugen alleen gelukt vanuit de commando prompt!