Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

gsm
gsm - 30-05-2010 20:47:56
Auto & Vervoer

Tomtom weigert

[quote=jscholtes schreef op zondag 30 mei 2010, 11:16][quote=gsm schreef op zondag 30 mei 2010, 10:42]
.....

ik vind tom wel gemakkelijk te bedienen, maar ...

je noemt daar 2 belangrijke problemen. windows vista en je eigen beperkte kennis van tomtom.
bij intern geheugen denk ik dat je de 2 gb sdram bedoeld? ik zou dit als een opslagmedium typeren en zeker niet als intern geheugen.....
waarom zou je zo'n sdram willen formatteren als je daarop alleen maar tomtom software wilt gebruiken? de 2gb is voldoende voor west- en midden-europa te samen. dat lijkt me dan niet te krap......
overigens het door de gebruiker gemelde probleem en de daarbij behorende gpsfix zijn al eerder in deze discussie benoemd.
@jscholtes
hoewel discussies hier niet de bedoeling zijn, toch even het volgende..
de term intern geheugen is niets mis mee, al had ik het misschien beter ingebouwd geheugen kunnen noemen. het zal niet het werkgeheugen zijn, maar voornamelijk dienen voor de opslag van data.
de gpsfix was inderdaad al genoemd, maar belangrijk is ook om, na het resetten, een navigatieapparaat de tijd te geven om zoveel mogelijk satellieten te registreren, zonder het apparaat te verplaatsen.
formatteren (fat32) was geheel volgens instructies en volgens de probleemoplossing van tomtom, maar haalt inderdaad weinig uit en lukt met vista niet met gebruik van de gui..
van de 2gb ingebouwd geheugen is met de nieuwste west europa relatief weinig mb's vrije ruimte over (1.965.035.883 bytes gebruikt)! het geheugen is zeer moeilijk te vullen, al helemaal niet met de home toepassing en ook problematisch met de windows verkenner (met verschillende up-to-date pc's onder xp en vista geprobeerd, zonder firewall, virusscanner enz..).