Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 05-07-2010 14:27:54
Huishouden & Energie

Kroonsteentjes

Knoop4x9 schreef op maandag 5 jul 2010, 11:48: .....
bij de eerste soort is het raadzaam het soepele draad wat blank is goed in elkaar te draaien en dan omvouwen zodat als je hem in de kroonsteen steekt je geen dun draadje vergeet
.....
niet om het één of ander hoor, maar als je ooit weleens een cursus/opleiding op het gebied van sterkstroom hebt gehad, zou je toch moeten weten dat het in elkaar draaien van een gevlochten koperen kern iets is wat je absoluut niet mag doen. de koperen draadjes gaan dan over elkaar heen liggen en bij de minste druk (door b.v. het schroefje) breken de draadjes en maak je de elektrische verbinding dus alleen maar zwakker. (en hoe harder je het schroefje aandraait, des te zwakker wordt de verbinding)
de juiste manier is om b.v. een adereindhuls (zoals erik008 die al terecht noemde) te gebruiken.

(no hard feelings)

freya