Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

sk
skyjack - 07-07-2010 14:27:27
Computers & Telefonie

Harde schijf

Jammer genoeg kan ik weinig aanvulling geven op de antwoorden op je vraag die hierboven al gegeven zijn. wat ik je echter nog wel mee wilde geven is dat er wel harde schijven zijn die wellicht een betere optie zijn.

zelf heb ik wegens gebrek aan interne ruimte ook mijn data en foto's op een externe schijf staan. ik heb echter, vanwege het risico geen backup te hebben een speciale gekocht.

dit is een dubbele terabyte schijf in raid 1 configuratie. eigenlijk betekent dit dat ik een extra dikke externe hd heb waar dan twee schijven van 1 terabyte in zitten. de computer ziet hem als schijf van 1 terabyte en allebei de schijven bevatten dezelfde informatie. het is als het ware een schijf met zijn eigen interne backup. de schijven zijn spiegels/mirrors van elkaar.

als er dan 1 schijf fysiek kapot gaat, dan kan je die vervangen maar staat je data nog op de tweede schijf. mocht 1 tb ooit te klein worden kan ik de schijven anders configureren (raid 0), en dan wordt het een 2tb schijf in mijn computer maar zal ik een andere backup moeten maken.

zelf heb ik de western digital my book mirror edition. maar er zijn meerdere fabrikanten die ze maken, en je hebt ze ook die direct aan een netwerk gehangen kunnen worden. hier wat informatie over raid http://en.wikipedia.org/wiki/raid

ook hier betekent het echter dat als je de schijf softwarematig sloopt dat je een probleem hebt, daarom moet je als je 100% safe wil zijn nog een losse schijf als backup maken eens in de zoveel tijd en dan voor lief nemen dat je bij een crash iets kwijt bent.