Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

getty
getty - 12-07-2010 18:24:49
Geldzaken & Recht

Huursubsidie en inwonend kind

[quote=johnny99 schreef op maandag 12 jul 2010, 18:05]johnny b,

om een eerlijk antwoord te krijgen moet je zulke vragen niet hier stellen maar bij de belastingtelefoon, 0800 0543. je kunt ook naar het belastingkantoor waar jouw moeder onder valt gaan. dat is elke dag open van 8.00 tot 17.00 en je hoeft geen afspraak te maken.

john

wat een flauwekul. waarom zou het antwoord hier niet goed kunnen zijn?

beste advies is om als u langer dan een paar maanden blijft inwonen en u u ook gaat inschrijven op dit adres, (en een inkomen heeft) uw moeder te adviseren om een wijziging in te sturen naar de belastingdienst, maar daarop u aan te geven als medebewoner en daarbij een inkomensschatting. de belastingdienst zal dan op basis van die gegevens berekeken of er nog recht op de toeslag bestaat. de wijziging kan het makkelijkste via internet, zie de toeslagensite. ze moet dan wel digid hebben. anders even een formulier opvragen via het belastingdiensttelnr 0800 0543.
overigens zal het recht op zorgtoeslag niet veranderen voor haar.