Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

jantom
jantom - 20-07-2010 09:58:07
Vrije tijd & Tuin

Welke camera?

[quote=wimmi20 schreef op maandag 19 jul 2010, 23:23] de vorige schrijvers hebben je al uitgelegd dat het onscherp maken van de achtergrond o.a met een groot diafragma wordt gerealiseerd. dit kan alleen in de stand manual, dat is de m op je draaischijfje. alleen in de stand m kun je sluitertijd of diafragma zelf kiezen.
de a 710 die je nu hebt heeft een maximale gevoeligheid van iso 800, de huidige spiegelreflex camera's hebben al gauw een iso waarde van 6400. dat houd in dat je met minder licht kunt fotograferen, of b.v. met een snellere sluitertijd.

het kiezen van een diafragmawaarde gaat niet alleen bij m(anual) maar vooral ook bij a(perture). de laatste keuze lijkt me voor de meeste gevallen ook het meest wenselijk.
nogmaals: een goed -lichtsterk- objectief (wat helaas altijd duur is) met een goede camera (met een goede sensor - die ook goed resultaat geeft bij een hoge iso-waarde) is wat de vraagsteller zoekt. en nu is het aan vraagsteller om een keuze te maken...