Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

sy
sylli - 20-07-2010 23:26:26
Vakantie & Reizen

Afwijkende annuleringsvoorwaarden fox vakanties

Je zoekt in de koude wintermaanden met enige voorpret dagenlang naar een reis voor in de zomer tot je er eentje hebt gevonden die naar jouw wensen is samengesteld. je leest de reisvoorwaarden voor de boeking nog een keer goed door, controleert of de organisatie echt is aangesloten bij de anvr en boekt met een gerust hart. dan gebeurt er iets waardoor de reis niet kan doorgaan (nou ja, kan wel, maar je wilt dan echt niet meer). de reis moet geannuleerd worden en net zoals de meeste mensen lees ik de annuleringsvoorwaarden cq. de kleine letters pas wanneer er daadwerkelijk iets aan de hand is. dat de voorwaarden van de reisorganisatie afwijken van de standaard voorwaarden van de overkoepelende branche-organisatie; dat kan. maar de anvr geeft ook duidelijk aan dat de voorwaarden alleen mogen afwijken als deze gunstig(er) is voor de consument.
in het geval van fox bij annulering is dat dus niet zo. zouden zij zich aan de anvr voorwaarden (hebben ge-)houden, dan had ik nu niet een verschil van € 270,- gehad.

natuurlijk is mijn schoonvader belangrijker dan vakantie en/of geld en staat ons hoofd momenteel niet naar een welles/nietes spelletje met fox, maar een beetje oplichterij vind ik het wel.