Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

hrdwerrorman
hrdwerrorman - 31-07-2010 03:20:12
Auto & Vervoer

Remblokjes en -schijven stukgereden binnen 3055 km

@ hutch:

aan het einde van onze niet al te lange straat is een kwik-fit vestiging. op de helft van die straat woon ik.
apk laat ik 's ochtends vroeg bij k-f doen en blijf er zelf bij. ze adverteren immers met "klaar terwijl u wacht"? steeds moet ik een aktie prijs betalen, ook al is er op dat moment géén aktie. laatste jaren was dat steeds €29,-.
omdat ik de wagen vooraf inspecteer volgens de apk eisen welke op internet staan, kom ik daar meestal met mijn nu 15 jaar oude opel vectra, >300 mm, zonder problemen door.
een enkele keer ontdekt men wat, zoals een iets zwetende benzine leiding, één kant van een handremkabel waar een draadje uit steekt en vorig jaar een draagarmrubber dat 1/3 van de ronding gescheurd is. dat rubber heb ik 14 dagen geleden bij mooi weer zelf vervangen. de handremkabel en de benzineleidingen verving ik dezelfde dagen nog waarna steeds prompte goedkeuring volgde.

waarmee ik maar wil aangeven dat niet iedere k-f vestiging een waardeloze apk keuring uitvoert. de defecten die gevonden werden en die ik zelf vooraf niet zag, bedreigen mijn veiligheid, zeker op termijn. als techneut en vader van een hvk-er (hoger veiligheidskundige) kan ik met hun ( 2 apk-gecertificeerden) nauwkeurige manier van inspecteren alleen maar gelukkig zijn.

binnenkort moet ie weer voor apk, dus met een volgende mooie dag wordt de auto weer vóórgeïnspecteerd. de remblokken en - schijven zitten er al 150 mm op en hebben nog 5 tot 6 blokdikte. remmen is het allerlaatste dat ik met een auto doe. kost alleen maar energie en onderhoudsgeld.

hardware error man.