Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

jeroeningmar
jeroeningmar - 31-07-2010 16:35:15
Computers & Telefonie

Flauw of ernst?

Typisch gevalletje nigeriaanse http://nl.wikipedia.org/wiki/nigeriaanse_oplichting">419-fraude. je krijgt 2,5 miljoen dollar van "de regering van de verenigde naties" (tuurlijk), op te halen bij een willekeurig filiaal (!) van western union in coupures van vijfduizend dollar per dag (ben je 500 dagen bezig; ik zou maar een comfortabel hotel boeken om de hoek bij het western union-kantoor). voor inlichtingen bel je met het vermelde nummer – 234 is de landcode van nigeria.

hoe deze variant van de fraude in elkaar zit weet ik niet precies, maar reken erop dat je veel geld kwijtraakt aan "onkosten" en dat je er lange tijd je handen vol aan zult hebben als je besluit iets met deze e-mail te doen. je kunt dit beperken tot een seconde of twee door het mailtje aan te klikken in je inbox en op shift+del te drukken.