Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ph
philip36 - 05-08-2010 00:08:47
Computers & Telefonie

Geluidskaart wordt niet herkend

Dat betekent dat audio niet goed geinstalleerd is.
heb op internet wel gelijk probleem gevonden maar geen pasklare oplossing hiervoor. je kunt naar de site van computeridee gaan (www,computeridee.nl).
als je daar op het woord faqman klikt kun je een zoekterm invullen (b.v. audio) om antwoorden te vinden, hoe te handelen met audioproblemen.
ook kun je het probleem aan de faqman voorleggen bij -stel hier uw vraag- .

hier een antwoord van de faqman als voorbeeld.

de faqman: als eerste moet u naar de hardware-eigenschappen van de geluidskaart toe gaan. aldaar kunt u de geluidskaart uitschakelen en weer inschakelen (zie afbeelding) . als u dat doet, dan stelt u windows xp in staat om een zeer grondige controle uit te voeren. zeer benieuwd wat er dan gebeurt... als dat niet werkt, dan moet een schone (!) installatie van de audio-drivers uitkomst bieden. een schone installatie impliceert het verwijderen van de bestaande audio-software en daarvoor gebruikt u in eerste instantie de systeemtool 'software' van het 'configuratiescherm'. als u niets vindt op die plek, dan is er ook het 'apparaatbeheer' waarmee u de installatie van de geluidskaart ongedaan kunt maken (zie afbeelding) . mocht u bij sectie 'besturing voor geluid, video en spelletjes' een uitgeschakeld apparaat tegenkomen, dan inschakelen! daarna – voordat u de pc opnieuw start – de meest recente drivers installeren en dan resetten. verder moet u even kijken naar de instellingen van het bios, want in geval van een on-board geluidskaart wil daar ook wel eens wat haperen. indien mogelijk de bios-firmware opwaarderen, evenals de chipset-drivers van het moederbord. nog even terugkomen op het verwijderen van de bestaande audio-driver: "daar zit hem de crux!"