Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

dj
djveer - 06-08-2010 14:02:32
Computers & Telefonie

Geluidskaart wordt niet herkend

Nou, over die te moeilijke antwoorden en gewoon de cd erin schuiven .... het is wel een beetje quick en dirty :). het kan werken, maar het kan ook niet goed gaan. een aantal van de gesuggereerde andere zaken kan heel goed relevant zijn zijn.

- het bios, nee ik zou er als leek niet in gaan zitten rommelen maar er eens in kijken en niets veranderen kan geen kwaad. als de geluidskaart in het bios niet aan staat krijg je er met geen mogelijkheid geluid uit. uitzoeken welk moederbord je hebt, en de handleiding downloaden, of misschien heb je die wel liggen, en hoe je in het bios komt (of opletten als je computer opstart, meestal laat hij het even in beeld zien welke kop je in moet drukken voor het bios).
- drivers (stuurprogramma's ... firmware) worden geupdate een in de zoveel tijd. de meegeleverde cd is leuk, maar bevat vaak verouderde versies van deze programma's. het is (meestal) niet fout ze te gebruiken, maar het is beter te weten welk moederbord je hebt, dat even op te schrijven en te weten waar de handleidingen en stuurprogramma's staan (google!) en de nieuwste versies te gebruiken (weer: meestal :)).

een driver installeren (met alles wat erbij komt kijken) is niet het allereenvoudigste, maar het is echt niet alleen aan experts voorbehouden.

tja ik ben natuurlijk een tweakert maar ik zou alijd willen weten welk moederbord (en dus geluidskaart ... of meer correct in dit geval geluidschip) ik had.

trouwens die tip van het apparaat uit en aan zetten vanuit windows, lijkt reuze technish, maar is ook echt wel een goede tip, die ook kan werken.