Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

dj
djveer - 07-08-2010 03:32:02
Computers & Telefonie

Geluidskaart wordt niet herkend

"we can't find hd audio device", dat betekent dat
- u of de verkeerde driver hebt (niet verwonderlijk met die rij keuzes op de via site)
- of de chip "uitstaat" in hetzij windows/bios/kapot is (allemaal onwaarschijnlijk).

ok, de asus website, ik zou even helemaal doorlinken maar dat kan niet op de asus site http://support.asus.com/download/download.aspx?slanguage=en-us , (aan favorieten toevoegen?) dan onder general download invullen (alinea even uitprinten en bij het boekje doen)
- motherboard
- socket 775
- p5kpl-am-se

nu ben je aangekomen op de plek waar asus alles op een rijtje heeft staan wat met dit moederbord te maken heeft. nu naar "audio", daar staan daar 5 programmatjes, allemaal gewoon drivers voor die geluidchip, van verschillende tijdstippen. ik zou gewoon voor de laatste gaan, de bovenste (als u tenminste gewoon windows xp of vista hebt), downloaden middels het groene icoontje. ergens opslaan waar u het kunt vinden :). als gelukt niet paniekeren, das weer een stap verder! :)

uitpakken, op de "audio" map klikken op asussetup.exe dubbelklikken, instructies volgen. die asussetup staat ook op de cd die u waarschijnlijk gekregen hebt, maar grof kans dat dat een oudere versie is, die trouwens meestal wel werkt. de cd erin stoppen is dus ongeveer hetzelfde vanaf dit punt.

even voor het begrip, een geluidskaart is een losse module die je in een moederbord steekt (als je googelt op p5kpl-am-se zie je aan de linkerkant twee witte "slots" voor "insteekkaarten"). de meeste moederborden hebben zoiets al ingebouwd met een "chip" , zogenaamd "on board" geluid(schip), zoals dit moederbord. je kunt ook wel een echte losse geluidskaart nemen maar dan moet je het ingebouwde geluid uitzetten, bij voorkeur in het bios.