Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 09-10-2010 12:12:54
Geldzaken & Recht

Wat mag huurbemiddeling kosten?

Tja - er is wel een passende woning aangeboden dus cure & pay - maar, er staat nog meer: no cure, no pay bemiddelingsvergoeding: één maandhuur exclusief btw - dat spreekt elkaar geheel tegen

die inschrijvingskosten zijn al betaald - anders krijg je geen woningaanbod te zien - als je je inschrijft moet je akkoord gaan met hun voorwaarden en die heb ik blijkbaar niet goed gelezen:
-----
de opdracht komt tot stand door ondertekening van het inschrijfformulier door opdrachtgever.
de opdracht heeft een looptijd van één jaar en eindigt bij een geslaagde bemiddeling.
bij ondertekening van de opdracht is opdrachtgever aan nederwoon administratiekosten verschuldigd van € 29,75 inclusief 19,0% btw.
de inschrijving is één jaar geldig. administratiekosten worden niet aan opdrachtgever gerestitueerd.
opdrachtgever is aan nederwoon een bemiddelingsvergoeding verschuldigd indien uit de bemiddeling door nederwoon tijdens de looptijd van de opdracht een huurovereenkomst tot stand komt. bij huur van een (onzelfstandige)woonruimte bedraagt de bemiddelingsvergoeding één maandhuur, vermeerderd met 19% btw.
indien in de maandhuur bijkomende leveringen en diensten zijn inbegrepen, wordt de bemiddelingscourtage hierover berekend.
de bemiddelingsvergoeding dient uiterlijk één dag na acceptatie van de woonruimte, contant aan nederwoon te worden voldaan.
bij annulering van een bemiddeling is opdrachtgever aan nederwoon een annuleringsvergoeding verschuldigd van € 250,00 vermeerderd met 19% btw.
indien de huurovereenkomst wordt opgemaakt door nederwoon is opdrachtgever hiervoor aan nederwoon een vergoeding verschuldigd van € 80,00 vermeerderd met 19% btw.
de opdrachtgever is gehouden voor ondertekening van genoemde overeenkomst aan nederwoon een kopie te verstrekken van een geldig identiteitsbewijs.
de vergoeding dient bij ondertekening van de huurovereenkomst, contant aan nederwoon te worden voldaan.
nederwoon is niet aansprakelijk voor de wijze waarop verhuurder, na ondertekening van de huurovereenkomst, zijn verplichtingen die daaruit voortvloeien nakomt.
--------
ik neem de woning niet en zit nu vast aan die annuleringskosten van 250 plus btw omdat ik er op het laatste moment van af heb gezien - vreselijk stom maar volgens mij moet ik dit wel betalen.

wat ik dan wel weer vreemd vindt is dat er geen inkomenscheck is - hoe weten ze of je de huur kan betalen?