Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

dm
dmv - 11-10-2010 23:59:03
Geldzaken & Recht

Bijdrage betalen aan kind van 23 die studeert en samenwoont

Als het is vastgelegd dat u haar tot een bepaalde leeftijd financieel zou ondersteunen tot een bepaalde leeftijd...tja, dan zult u zich daaraan moeten houden.

verder (mijn persoonlijke mening) vind ik dat uw dochter haar eigen zaken, dus ook financieel moet gaan regelen met haar partner. hetzelfde doet u met uw partner. ik neem toch aan dat uw dochter niet wilt dat u in de financiele problemen komt?! wees hier ook eerlijk in tegenover haar dat u het momenteel niet (meer) kunt opbrengen.

ontvangt zij nog studiefinanciering via duo (voorheen ibg)? dan zou zij bij hen ook een lening kunnen aanvragen. of via haar eigen bank of extra werken. er zijn verschillende opties.

even vanuit mijn eigen ervaring: ik heb mijn studie volledig zelf betaald, zonder te lenen bij het ibg. ik woonde op kamers en heb alles kunnen redden, in mijn eentje toen van 700,- per maand. af en toe stopten mijn ouders me wel wat toe, maar echt niet structureel 250,- per maand. heeft u eigenlijk zicht op waar uw dochter het aan uit geeft? want er valt altijd wel ergens op te bezuinigen...

in dit geval denk ik dat u zichzelf voorop moet stellen, want het klinkt tussen de regels door alsof u dit lang niet gedaan hebt. en dat is geen verwijt.

kortom, ga met uw dochter en vriend om de tafel zitten. wat zijn de levensbehoeften, vaste laste en daadwerkelijke studiekosten? maak een begroting en vervolgens een plan van aanpak.
blijf in ieder geval communiceren met elkaar.

succes.