Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 18-10-2010 21:34:43
Geldzaken & Recht

Nederlandse muntenhuis

Indien uw versie juist is, zou u zich op het standpunt kunnen stellen dat sprake is van ongevraagde toezending. dit is geregeld in artikel 7:7 burgerlijk wetboek. het artikel regelt de ongevraagde toezending:

"degene aan wie een zaak is toegezonden en die redelijkerwijs mag aannemen dat deze toezending is geschied ten einde hem tot een koop te bewegen, is ongeacht enige andersluidende mededeling van de verzender jegens deze bevoegd de zaak om niet te behouden, tenzij het hem is toe te rekenen dat de toezending is geschied.

de toelichting op het artikel is helder; de ontvanger van een ongevraagd toegezonden zaak is op geen enkele wijze verplicht de zaak ten behoeve van de verzender te bewaren. hij kan niet lastig worden gevallen met eventuele vorderingen tot teruggave of schadevergoeding wegens beschadiging.