Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

gsm
gsm - 23-10-2010 21:48:04
Computers & Telefonie

Windows mail

[quote=jeroeningmar schreef op zaterdag 23 okt 2010, 17:32]@gsm,

wat je schrijft is niet waar en zet mensen op het verkeerde been.

punt 1: de verbinding die je mailprogramma met de server maakt, staat los van de verbinding met internet die via je provider loopt. je kunt via elke willekeurige verbinding mailen met je account, zolang je het juiste wachtwoord hebt en de juiste mailserver instelt. je internetverbinding is niet meer dan de infrastructuur.

punt 2: smtp-servers staan dicht voor 'vreemde' adressen, om de reden die ik hierboven heb beschreven. juist als je gaat proberen mail van je hotmail-account via de server van ziggo te versturen, gaat het mis. dat zou ik dus nooit adviseren – en zeker niet aan iemand die verzendproblemen heeft en zichzelf als "digibeet" omschrijft.

en punt 3: thunderbird stelt automatisch de juiste smtp-server in bij elk mailaccount dat je invoert. dat is dus de server die bij het mailaccount hoort. gebruik je accounts van verschillende providers, dan zijn er dus meerdere smtp-servers ingesteld. welke gebruikt wordt hangt af van het account dat je als afzender meegeeft aan de mail.

als het zo in elkaar zou zitten als jij omschrijft, zou je je e-mail enkel via je eigen verbinding thuis kunnen gebruiken. maar dat gaat natuurlijk ook prima als je met je laptop bij vrienden zit, of in een café, of op schiphol.

punt3
bij mij verstuurd thunderbird altijd via de als standaard ingestelde smtp server, maar gebruikt daarbij wel als afzender het e-mail adres dat bij het eerste ingestelde pop account hoort. ook kan ik bij een nieuw bericht, in het vak achter "van", een adres uit een ander pop account kiezen. mijn provider staat echter uitsluitend het gebruik van de eigen smtp server toe! die staat daarom dus ook als standaard smtp server ingesteld.

citaat:
als het zo in elkaar zou zitten als jij omschrijft, zou je je e-mail enkel via je eigen verbinding thuis kunnen gebruiken.

dat klopt voor smtp inderdaad. thuis kan ik geen andere smtp gebruiken dan van mijn eigen provider. op vakantie is webmail wel altijd bruikbaar, maar smtp meestal alleen via de lokale smtp server. uitzondering is het gmail account, dat ik wel overal zonder problemen kan gebruiken, maar dan via imap, poort 993. eigenlijk werkt dat min of meer hetzelfde als webmail.