Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

hrdwerrorman
hrdwerrorman - 26-10-2010 02:11:52
Voeding & Gezondheid

Is talkpoeder schadelijk

Dag josefien,

"veiligheid & toxicologie van talk

verschillende studies hebben verbanden vastgesteld tussen talk(poeder) en pulmonale problemen[1], longkanker, huidkanker en eierstokkanker. dit is een grote zorg vanwege het wijdverspreide commerciƫle en huishoudelijk gebruik van talk. in 1993 heeft het amerikaanse national toxicology program de resultaten van een groot onderzoek gepubliceerd. uit het onderzoek bleek dat cosmetische talk tumoren veroorzaakt bij ratten, welke gedwongen werden 6 uur per dag, vijf dagen per week gedurende ten minste 113 weken talk te inhaleren. wetenschappers zijn zich bewust van de giftigheid van talk sinds de late jaren 60.

vrom is van mening dat asbestloze talk, dat wil zeggen talk die geen potentieel kankerverwekkend asbest amfibole vezels bevat, algemeen wordt erkend als veilig voor gebruik in cosmetica. talk kan soms vervuild zijn met asbest.
dat laatste geld voor de talkvorm als speksteen."

zie in dit verband ook de reactie van taurus.

hardware error man.