Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

qp
qpc - 17-11-2010 13:29:08
Computers & Telefonie

Printer kopen?

Er is een kleine 'vuistregel', dat hoe duurder de printer is, des te zuiniger deze omgaat met inkt.....
uiteraard is het in uw geval voordeliger om een nieuwe printer aan te schaffen, want de printer inclusief inkt (al zijn het geen grote cartridges) goedkoper is dan nieuwe cartridges aan te schaffen voor de oude printer.
bijkomend voordeel is dat de nieuwe technologieën er voor zorgen dat er minder inkt gebruikt wordt in een moderne printer dan in een oudere printer.
persoonlijk zou ik een printer nemen die, zoals edrick3 al aangeeft, gescheiden cartridges gebruikt. deze printers hebben over het algemeen een fijnere 'nozle' waardoor de inkt veel economischer gebruikt wordt. is er na verloop van tijd toch 1 kleur op, dan hoeft men niet een kleurenpatroon aan te schaffen met alle 3 kleuren, maar alleen de (goedkopere) patroon van de kleur die daadwerkelijk op is.
hervullen raad ik in het algemeen af! de gebruikte (hervul) inkt is vaak van een slechtere kwaliteit, waardoor op de eerste plaats de afdrukken slechter kunnen zijn dan met originele inkt en op de 2e plaats heb ik heel vaak meegemaakt dat de printer(kop) onherstelbaar beschadigd raakte door hervullen.