Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

mabureau
mabureau - 03-12-2010 14:22:57
Computers & Telefonie

Hotmail stuurt spookmailtjes namens mij

Oorzaak en gevolg;

alle reacties hiervoor zijn geen antwoord op de vraag noch een verklaring voor dat wat er echt aan de hand is.
laat ik in eerste instantie zeggen dat aan het probleem niets is te doen. probleem is dat het adressen bestand is gekopieerd, waardoor vrienden en bekenden een persoonlijk bericht van jou denken te ontvangen.

deze berichten worden niet van jou computer of hotmail account verstuurd, dus heb je hier geen enkele invloed op. wachtwoord wijzigen of account opheffen helpt niet.

oorzaak:
het kan gebeuren dat je een mailtje krijjgt, waarin een van je vrienden of bekenden uit je msn lijst, je een foto oid stuurt. om deze foto te zien moet je inlogen met je msn (live/hotmail) id en wachtwoord.
zodra je dit gedaan hebt heeft iemand anders jou inloggegevens en je adressenlijst gekopieerd en kan hiermee aan jou vrienden en bekenden, namens jou mailtjes sturen, waarin jou vrienden van jou een foto oid ontvangen, etc etc.

gevolg:
op deze manier onstaat een grote database, waarin precies staat wie bij wie in het adressenbestand staat.
de "eigenaren" van dit bestand kunnen met deze adressen doen en laten wat ze willen, zonder dat je hier iets tegen kan doen.
risico is dat jou email adres op een spamlijst komt te staan, waardoor jou mails door bepaalde spamfilters worden tegengehouden, maar ook dat niet alleen jou emailadres bekend is, maar dat de "eigenaren" van het bestand toegang hebben tot jou emailacount en alle binnenkomende mails (dus ook toegangscodes en wachtwoorden, kunnen lezen.

alleen om dit laatste te voorkomen is het zinvol en aan te bevelen, om je wachtwoord te veranderen. verder heeft dit geen enkel nut..

het leed is geschied en je adressenbestand is gekaapt.

voorkomen was dus beter geweest !! geef daarom nooit je inlogcodes als er in een mailtje om gevraagd wordt.