Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

natuurmens
natuurmens - 03-12-2010 16:44:57
Computers & Telefonie

Hotmail stuurt spookmailtjes namens mij

Ik ken dit probleem het komt vaker voor. het is een combinatie van factoren u bent waarschijnlijk op site geweest of een bericht gekregen waaraan een aanhangsel of virus dat noemen spyware dat heet een spiderware aan vast zat. deze kopieert je email adressen bestand en zend deze via internet spanmail. het is een programmatie wat op internet draait. dit komt niet alleen voor bij hotsmail maar ook andere vrije mail providers. die dit toelaten. helaas is hier niets aan te doen dan je computer de virusscan te laten uitvoeren en dit handmatig te doen. omdat het bestandje ander niet herkent wordt het wordt vaak in een dll verstopt.

regelmatig je wachtwoord veranderen kan nooit kwaad maar dat heeft met dit probleem niets te maken. omdat het meestal webservers betreft en door niet de computer te scannen kan de software je opgeslagen e-mail adressen koperen en deze vervolgens via internet een bericht door stuurt. je zal nooit een verzonden mail aantreffen in verzendbox. het programmetje draait op het web zelf soms zelf op veilige sites. daarom is het belangrijk regelmatig handmatige je virusscanner aan te zetten.

deze programma's worden gebruikt om internet adressen te verzamelen te zoeken en is zelf mogelijk op naam te zoeken. soms doen bedrijven dit en overheidsinstellingen verdenk ik er ook wel van. je broeder waak over ons.