Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

marcel75
marcel75 - 07-01-2011 16:44:17
Computers & Telefonie

2 jarige overeenkomsten

Oekter,
het bundesgezetsbuch geeft een regeling voor ontslag. het b.w. maar zeer summier en dan vooral inzake ontslag op staande voet. maar jouw redenering volgend dan zou iedere werkgever van de een op de andere dag zomaar kunnen zeggen zonder enige reden: "ik ontbind de overeenkomst". zo werkt het niet. en je moet niet 2 artikelen uit het b.w. lezen en dan net doen alsof je het hele b.w. en diens achtergronden kent. als dat zo zou zijn, dan zou een beetje studie niet meer minstens 4 jaar duren.

je moet namelijk onderscheid maken tussen de zwarte en de grijze lijst. met de zwarte lijst heb je hier niets te maken: stilzwijgende verlenging of vernieuwing heb je pas na ommekomst van de 1e contractstermijn. de grijze lijst kom je ook niet aan toe: je hebt namelijk na 1 jaar het recht om de overeenkomst op te zeggen. het kan wel zijn dat je dan een boete moet betalen. dat mag.

het feit dat er nu een ander netwerk is gekozen lijkt mij wel een mogelijkheid bieden om een overeenkomst op te zeggen. maar, je hebt niet met een provider maar een carrierselect een overeenkomst gesloten. als ze een beetje slim zijn hebben ze in de hun voorwaarden en dus ook in hun overeenkomst een voorbehoud gemaakt dat het netwerk kan wijzigen.

lezen voordat je een overeenkomst aangaat dus. had je bij een provider een overeenkomst gesloten (en daar kun je echt betere cadeautjes krijgen) dan had je dit probleem niet gehad.