Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

herrdroetker
herrdroetker - 07-01-2011 17:10:35
Computers & Telefonie

2 jarige overeenkomsten

Lieber marcel75,

nou, ik zeg niet dat een werkgever zomaar de arbeidsovereenkomst kan opzeggen. als de arbeidsovereenkomst goed in elkaar steekt (en daar zullen bijvoorbeeld de vakbonden voor zorgen) met het belang van de werknemer voor ogen, dan is er een regeling voor. maar het arbeidsrecht is wat ver van ons onderwerp af.

die 2 bw artikelen, die ik aangaf zijn heel toepasselijk op verlenging van telefonieabonnementen omdat die daarvoor de verhouding tussen een aanbieder (die algemene voorwaarden gebruikt) en een consument regelen. voordat de telecommunicatiewet werd gewijzigd vond steeds stilzwijgende verlenging plaats met 1 jaar en dat werd gebaseerd op artikel 237. voor met name de telepiraten was dit een goudmijn.

inderdaad, wat u zegt: lezen van de voorwaarden is de moraal van het verhaal maar velen doen dat helaas niet.

gesundheit!
herrdoktoroetker