Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

invalide
invalide - 29-01-2011 23:52:16
Computers & Telefonie

Overheid neem 1 hacker in dienst.

Ik weet dat hacken van deze kaarten ook diefstal is, maar die cd en dvd die vele branden is dat ook.... en dat komt ook erg veel voor.

muziek en film zijn geaccepteerd en ik wilde oorspronkelijk alleen maar een erg duur programma gratis hebben omdat het ik het anders nooit had gekocht.

je begint met kruimels, komt gelijke vrienden tegen en gaat langzaam maar zeker verder en je ziet nooit van jezelf dat je op een bepaald moment te ver ging.
en waar licht de grens?
als iemand een open wifi verbinding heeft omdat hij te lui is voor een simpele code, is dat dan diefstal?

maar de overheid heeft door deze matige beveiliging het dus zelf veroorzaakt, want net als huizen, de slechtst beveiligde woningen worden het eerst bestolen...

echte hacker kraakt de code en ik noem mijzelf meer een gebruiker die andere programma's uitwisselde, dus zo slecht ben ik ook weer niet.

zelf misbruik ik deze kaart hoofdzakelijk om 1e klas,( kost toch niets extra...) naar amsterdam met dure parkeren en nauwelijks plek te vinden te gaan.
dus vooral als de trein makkelijker en beter is dan de auto dus enkele keren per jaar is voor mijn genoeg.
dus gezien mijn beperkte gebruik valt de fraude nog wel mee.

ik zie meer in het aanpakken van de verkopers van opgewaardeerde kaarten die er een zeer hoog inkomen uit halen, en de kopers zijn als ze betrapt worden dan het slachtoffer en mogen alles betalen.
dus mijn beste advies is:
koop geen illegaal opgewaardeerde kaart als je niet alles weet hoe de controle gaat want de boete kan erg hoog zijn want vele kaarten worden telkens hergebruikt en hoe bewijs je dat de vorige ritten niet door jou gemaakt zijn?
vele hackers nemen zelf daarom na enkele keren misbruik een nieuwe en die oude verkopen ze omdat het soms toch traceerbaar bleek, ondanks de verhalen die ik eerder hoorde.

dus ik waarschuw tegen kaarten kopen van onbekende die wel werken, tot dat het fout gaat....