Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ta
tar - 24-02-2011 08:56:35
Auto & Vervoer

Accu sparta ion m-gear

[quote=grootmoeder schreef op woensdag 23 feb 2011, 23:39]ik heb ook een sparta ,vorig jaar de accu deed niets meer steeds aangesloten gehouden,lichtje brand de hele winter,bleek helemaal leeg,ik heb inderdaad nu nieuwe accu ,van de winter nu steeds gebruikt.
kan toch niet wat ook het advies is de zware fiets binnen in de keuken zetten?
de fiets is van mijn man en die had door ziekte er maar 100 km op gereden.dus dat helemaal duur.
van alles geprobeerd sparta gemaild fietsenmaker moest toch zelf betalen .fiets was ook 4 jaar.dus geen garantie ,nu doen ze 5 jaar garantie.
hallo grootmoeder,

uw fiets heeft een waarschijnlijk een in het frame ingebouwde lithium-ion accu en elektrische achterwiel aandrijving; om de levensduur van de accu zo veel mogelijk te verlengen moet deze accu ongeveer elke maand worden gebruikt.

dit kunt u ook doen als u geen gebruik maakt van de fiets door de fiets b.v. schuin op de standaard te zetten en het achterwiel elektrische te laten draaien totdat het wiel vanzelf stopt. zorg dat de fiets niet om kan vallen of dat het draaiende achterwiel iets kan raken!

hierna de accu weer opladen en de lader loskoppelen; door de oplaad-elektronica kan de lithium-ion accu niet worden overladen, maar als de lithium-ion accu een tijd niet wordt gebruikt, wordt de accu wel steeds opnieuw bijgeladen, dit is nadelig voor de levensduur.

bewaar de lithium-ion accu, in dit geval de hele fiets zo koel mogelijk; hoe lager de temperatuur hoe langer de accu zal meegaan.
de accu nietblootstellen aan temperaturen lager dan 0 graden celsius.

de levensduur van een consumenten lithium-ion accu in nederland is ongeveer 5 jaar.

succes!