Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ta
tar - 27-02-2011 18:24:09
Auto & Vervoer

Accu sparta ion m-gear

Off topic

=thyratron schreef op zondag 27 feb 2011, 16:13: beste toolboy en tar,

eerst wil ik opmerken dat de ontlading van fietsaccu's in het algemeen in het stadsverkeer veel groter is dan een tocht op het platte land. dit komt door het veelvuldig stoppen en weer gaan fietsen. bij elke start zal de motor door zijn grote aanloopstroom (het woord zegt het al) een gote stroom gebruiken, terwijl tijdens het fietsen door de zgn tegen-emk van de motor, de stroom beperkt wordt. (bij sommige motoren kan je dat ook horen)

als je dan toch de capaciteit van deze accu (36v-10a) wilt testen, dan is de handigste manier de volgende: neem 3 autolampen van 12v-15watt. monteer deze in serie en sluit ze aan op de 36v van de accu. (3x12v=36v) de stroom die dan gaat lopen is 1,25 amp. daar de accu 10 amp. zou moeten kunnen leveren zullen de lampen bij benadering 8 uur licht moeten geven. voor 3 lampen van 25 watt zal dat ongeveer 4,5 uur zijn en bij 50 watt lampen ongeveer 2 uur en 15 minuten. ik wil je adviseren met een universeelmeter de accuspanning van die 36 volt te bewaken en voor de nauwkeurigheid de stroom met een andere meter ook te meten.
bij een 100% accu is de theorie dat 36volt x 10 amp/h. 360watt/uur oplevert.
de vermenigvuldiging van (3 lampen van 12 volt = 36 volt) x bv. 1,25 amp. x 8 uur = 360 watt/uur
let wel op, zodra de spanning van 36 volt begint te zakken (max 10%), moet je stoppen om te diepe ontlading van de accu te voorkomen.

groeten ron
hey ron,

bedankt voor de uitvoerige uitleg!

het ging mij vooral om laadapparatuur voor 36 volt accu's die ook aan kan geven hoeveel ah er is geladen.

ik laad/ontlaad mijn accu's met een lader waarvan de data logger keurig bijhoudt hoeveel ah/mah er geladen/ontladen wordt, maar die lader gaat maar tot 30 volt.

groet,