Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

maryvon
maryvon - 04-03-2011 16:44:26
Voeding & Gezondheid

Zuivere likeur voor naast de koffie?

[quote=flipjeburum schreef op woensdag 9 jan 2008, 10:24]beste jcaspers,een likeur zal naar mijn idee altijd een x percentage onzuivere stoffen bevatten. een likeur is immers geen likeur zonder;gedestilleerd water, een vorm van alcohol (neutraal, of gedistilleerd zoals whisky.), suiker (of een andere zoetstof) en smaakstoffen. en deze zijn meestal 'chemisch'. smaakstoffen geven de kleur aan de likeur. een goed voorbeeld is pisang ambon... waarbij het chemische groen al boekdelen spreekt.persoonlijk denk dat u de grootste kans op een zuiver drankje hebt bij een likeur als drambuie (whisky, honing kruiden), of cointreau (sinaasappels in alcohol geweekt). dit zijn overig wel sterkere likeuren van 40%. dit in tegenstelling tot zoete likeuren die vaak maar 20% alcohol bevatten.wellicht dat een goede slijter u verder kan adviseren.op uw gezondheid!flipje




erg late reactie maar moet het toch even kwijt.
smaakstoffen geven een kleurtje af maar zijn niet verantwoordelijk voor het grootste gedeelte van de kleur, dat zijn toch echt kleurstoffen vooral bij het aangehaalde voorbeeld.