Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 20-03-2011 17:16:54
Geldzaken & Recht

Minderjarige dochter bestelt sexattributen

Er wordt nogal wat onzin gespuid.
ten eerste over die leeftijd en die bestelling van sexspeeltjes wat alleen aangeeft dat die meid van 15 daar kennelijk behoefte aan heeft of......... daartoe aangezet door vrienden.
daarvoor heeft men wel verstandige ouders voor nodig die de objectieviteit in het oog houdend daar nuchter met die dochter daarover te praten.

inderdaad kan zo'n leverancier aan de hand van een bestelling niet zien wat de leeftijd van de klant is en het dus gerechtvaardigd is dat deze sexatributen verzend naar het opgegeven adres, maar...................

bestellingen via het internet gedaan mogen zonder opgeef van redenen binnen 7 dagen na ontvangst terug gestuurt worden waarna de leverancier de plicht heeft het reeds betaalde geld terug te storten op rekening van diegene die besteld heeft en waarvan hij het rekeningnummer (zou moeten) bezit(ten).

elke andere voorwaarden gesteld aan terugzenden van het goed is niet geldig zodra terugzending binnen die 7 (werk) dagen is gedaan.

kortom;
als het mijn dochter zou zijn zou ik eens een gesprek met haar aan gaan.
gevraagd wat haar redenen waren om sexspeeltjes te bestellen omdat er best eens een vorm van (groeps)pressie achter zou kunnen zitten waarbij ik als vader haar in ieder geval een opvoeding zou hebben gegeven dat zij van huis uit weet wat sex is en hoe er op een natuurlijke wijze mee om te gaan.
dat die dochter dan in ieder geval assertief genoeg is om op haar leeftijd groepspressie kan weerstaan en met de ouders dat soort zaken open te kunnen en mogen bespreken.

en ook zou ik bij een weigering tot terugbetaling daarover een aangetekende brief met bericht van ontvangst versturen waarin ik die firma op haar verplichtingen wijs.

de vrije vogel