Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 20-03-2011 19:35:09
Geldzaken & Recht

Minderjarige dochter bestelt sexattributen

Dat een 15 jarige speeltjes wil bestellen voor zichzelf moet gewoon kunnen, op die leeftijd kun je daar best behoefte aan hebben en je bent op die leeftijd gewoon nieuwsgierig en je wilt ontdekken. ga je het verbieden, dan doen ze het stiekem en nog veel gevaarlijkere dingen. ik vind het ook jammer dat je het gelijk teruggestuurd hebt. als je als puber sexuele behoeften hebt is het frustrerend als men dat gaat verbieden.

maar dat een 15 jarige zonder overleg met ideal betaald vind ik dan weer niet kunnen. dat kan ook zo: 'mam, ik wil graag even met ideal wat betalen, kijk even mee alsjeblieft.' daarmee laat ze dan zien dat ze haar moeder vertrouwd en haar moeder weet wat haar dochter op internet gedaan heeft. als je hier als ouders moelijk over gaat doen, dan ga je solliciteren naar veel problemen. want als ze zich niet begrepen voelt, dan zal ze ook niet naar haar moeder gaan als er echt iets belangrijks aan de hand is. 'want mama vond het niet goed, dus durf ik het niet te vertellen.' maak van sex iets open en eerlijks.

ik had als 15 jarige ook sexuele behoeftes (al eerder zelfs), de details deelde ik niet met mijn ouders uiteraard, maar ik hield het ook niet geheim voor mijn moeder. juist omdat ik het niet geheim hield heeft mijn moeder er nooit raar of moeilijk over gedaan. 'als je maar nooit iets doet wat je niet wil' zei ze altijd. en omdat het geen onbesproken onderwerp was kon ik ook makkelijker met mijn moeder praten. 'goh mam, ik vond die ene jongen zo opdringerig, ik ben naar huis gegaan' en dan zei zij 'groot gelijk meis'. open en eerlijk en daar ben ik mijn moeder nog dankbaar voor.

als je dat thuis niet kan zeggen, (omdat je enige ervaring is dat je speeltjes gelijk zonder discussie al terug gestuurd worden), dan hou je liever die belangrijke/gevaarlijke/intieme informatie al helemaal voor je.

kortom:
alleen het ideal gebeuren is iets wat je hoort te overleggen als je thuiswoont. sex speeltjes is eigenlijk de privacy van je dochter en het is haar keuze omdat wel of niet te delen. dat ligt grotendeels aan de houding van de ouders.