Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

gsm
gsm - 25-03-2011 22:54:04
Computers & Telefonie

Herstelpunten verdwijnen steeds na opstart pc

[quote=fpo schreef op vrijdag 25 mrt 2011, 21:57]een tijdje terug heb ik via dos een ruimte gereserveerd voor herstelpunten van 3gb. hij stond namelijk op 512 mb, of zoiets. volgens mij is 3gb meer dan voldoende, toch?
verder heb ik 2 dagen terug al een uitgebreide scan gedaan met mbam en spyware doctor+antivirus. dat doe ik altijd eens per week.
maar ik begrijp nog steeds niet wat er bedoeld wordt met de plek vóór het vinkje. daar moet blijkbaar een schuif zijn (vlgs. vandenb) en die vind ik dus helemaal niet. hoe krijg ik die nu? ik heb vista home premium, dual core. vóór dat ik mijn 2e schijf moest installeren had ik nergens problemen mee, wat herstelpunten betreft.... is er nog iets wat ik kan doen?

vergeet het schuifje. bij vista moet er gewoon voldoende vrije ruimte op de ntfs partitie zijn. fat32 wordt niet ondersteund. je kunt inderdaad wel http://www.howtogeek.com/howto/windows-vista/reduce-system-restores-disk-usage-in-vista/">commando's in een opdrachtprompt geven.
een reservering van 3 gb is wel erg weinig voor vista, maak er minstens 30 gb van.
je kunt in systeembeveiliging het herstel nog eens uitzetten (toepassen klikken) en desnoods eerst herstarten. dan via systeembeveiliging het maken van herstelpunten weer inschakelen. vergeet ook niet een schijfcontrole te doen (via eigenschappen van de c: partitie, extra, nu controleren, automatisch repareren. de computer moet eerst herstarten.