Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 07-04-2011 16:06:21
Huishouden & Energie

Vve blokkeert zonnepanelen

Ik wil best de discussie aangaan over of een vve al dan niet werkt. en ik wil zeker ook plato wel aanvallen. en het principe wie zwijg stemt toe valt ook nog wel te betwisten, echter, daar gaat het hier niet om. tis ook enigzins discutabel, want als je de zwijgende meerderheid wil meenemen kan je de vraag ook omdraaien;

"wie stemt tegen? 6 stemmen
okay, de afwezige stemmen voor, 54 voor, 6 tegen. klaar"

voor een beter systeem dan de macht die de vve zich nu aanmeet? tja, een systeem waarbij de bewoners bezwaar kunnen maken bijvoorbeeld? zelfde als met bouwvergunningen.

regel als volgt; in principe toegestaan, tenzij er duidelijke, feitelijk, door onafhankelijke partij getoetste bezwaren zijn.

wij zwijgt stemt toe, best. de meerderheid zwijgt, dus de meerderheid vind het plaatsen best.

nu weet ik dat het niet zo werkt. ik heb met de vve van doen, dus de vraag blijft, welke middellen heb ik om tegen de vve in te gaan.

ik weet dat ik die schijn tegen heb, maar ik heb geen bezwaar tegen het begrip vve omdat ze mij onwelgevallige besluiten nemem. maar ik heb er bezwaar tegen omdat ze, net als vele kleine besturen, een zeker soort machtshongering type mens aantrekken dat in nepotisme en vriendjespolitiek vervalt. dat gebeurd constant bij kleine besturen, of dat nu gemeenteraden van kleine steden, sportverenigingen of vve's zijn. tuurlijk, er zijn er ook die proffesioneel handelen. maar de meeste niet.

ik heb zelf getracht actief te worden in het bestuur van de vve, maar ok dat gaat gewoon niet door het aanwezige bestuur.

kijk, ik ben er principeel in, ik ga wel naar de rechter, mediator etc. maar, ik wil eerste de minnelijke weg bewandelen. enige wat ik nu hoor van ze is "kan niet, mag niet, vinden we niet nodig en als u het toch doet bent u strafbaar" en zo werkt behoorlijk bestuur nu eenmaal niet.