Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 07-04-2011 16:47:31
Huishouden & Energie

Vve blokkeert zonnepanelen

Je argumenten zijn zeker wel argumenten, maar niet goed onderbouwd. je negeert de basis van iets dat democratie is genoemd door plato omdat het jou niet uitkomt. zou je aan het grondbeginsel gaan sleutelen, dan zou dat ook betekenen verkiezingen geen nut meer hebben, alle verenigingen een gigantische probleem hebben omdat blijkbaar iedereen die niet stemt dus tegen het in stemming gebrachte voorstel is. kun je je dat voorstellen? de visclub wil in plaats van 2, 3 wedstrijden gaan houden. merendeel van de leden is er natuurlijk niet en dus gaat het niet door.

het gebruik maken van je democratische recht wil niet zeggen dat jij ook altijd gelijk krijgt. als jij een bepaald voorstel hebt, is het aan jou om andere te overtuigen van dat voorstel en ook van het nut dat men gaat stemmen.

je wil om bezwaartermijnen te hebben heeft 2 grote nadelen. allereerst maak je de vereniging vleugellam. men kan namelijk als dat nodig is meteen aktie ondernemen. en daarnaast wil je via weg de democratische stemming omzeilen. er is een stemming geweest, die heb je verloren. dan moet je uithuilen en opnieuw beginnen. oftewel je verlies nemen. ten slotte vraag ik mij ook nog af wie volgens jou het bezwaar zou moeten behandelen en natuurlijk wie de kosten daarvan gaat dragen? en wat te doen als die bezwaarcomissie je idee ook van tafel veegt?

ik ben zelf ook lid van meerdere verenigingen en zit in meerdere besturen van zowel verenigingen als stichtingen en krijg ook lang niet altijd mijn zin. dat hoort er nu eenmaal bij.

wat denk je met mediaton nog te bereiken? dat het bestuur jouw wil, wellicht tegen de wil van de overige eigenaar in (!), gaat uitvoeren?

wat je natuurlijk kunt doen voor de volgende keer is je mede-bewoners overtuigen van het nut van jouw plan en ze vragen jou een volmacht te geven. op die manier kun je meer stemmen uitbrengen in de vergadering.

als eenling sta je inderdaad niet sterk binnen een vereniging. daar valt niets aan te veranderen.