Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 07-04-2011 17:06:13
Huishouden & Energie

Vve blokkeert zonnepanelen

Democratie zoals plato die bedacht heeft, valt nogal wat op af te dingen. laten we erop houden dat het voor sommige dingen werkt. ik heb meermaals in besturen gezeten en mijn ervaring is simpelweg, dat als de groep kiezers klein is, democratie niet werkt. bovendien, plato heeft er iets van opgeschreven, maar het zeker niet in zijn eentje bedacht en er zijn in de loop der jaren nogal wat juristen geweest die genuaceerder denken over de rechten en vrijheden van het individu tegenover de macht van de groep. als 3 mensen op straat lopen en 2 ervan besluiten nummer 3 te beroven, dan zeggen we toch ook niet dat het democratisch is? er zijn legio dingen die we in onze democratie niet direct besluiten. de tweede kamer mag niet beslissen een gevangenis straf op te leggen bijvoorbeeld, wel zonder aanziens des persoons een wet opstellen die laten we zeggen stalen tuinstoelen op balkons strafbaar maakt.

nederlandse democratie is een ding, maar ook het feit dat we een nederland een normatief uit te leggen wetboek hebben waarin, kort door de bocht "alles mag, zolang het niet verboden is en geen ander of jezelf schaad"

ik negeer democratie niet. ik twijfel alleen sterk aan de stelling dat hoe de verening nu gerund wordt democratisch is. laten we bij de vve blijven en sportverenigingen etc even buiten beschouwing laten en alleen kijken naar de vve. die hoeft helemaal niet slagvaardig te zijn, sterker nog, de rechten van een vve bestuur zijn sterk beperkt.

ik wil niet dat ze tegen de zin van een meerderheid beslissingen nemen, ik wil dat ze concluderen dat het plaatsen, geen schade of nadeel oplevert en daarmee buiten de bevoegheid van het vve bestuur moet vallen.

ik wil die panelen plaatsen, ik doe daar niemand kwaad mee, ik berokken er niemand schade mee. waarom zou dan de vve het recht hebben dat te verhinderen?

en bezwaren behandelen, tja, daar hebben we rechters voor, die mogen van mij best uit de gezamelijke middellen betaald worden. of door de bezwaarmaker en tegenpartij als ze er niet eerst zelf uit zijn gekomen.

en volmachten, tja, men wil niet lastig gevallen worden. de meeste bewoners in het complex willen niets met de vve te maken hebben.

en uithuilen? verlies nemen? als het terecht, gestoeld op argumenten is of door een rechter of bewzaar commisie uitgesrpoken best. maar niet omdat een stel bestuursleden komen met "mag niet, wil niet".

waar ik me sterk aan erger is dat het vve bestuur enkel en alleen omdat ze nee kunnen zeggen, nee zegt. dat wil er bij mij niet in.