Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 15-04-2011 22:55:30
Huishouden & Energie

Dubbeltariefmeter

Zoals biki ook al aangeeft zijn de dal en piekuren niet overal hetzelfde.
aangezien het dag tarief ca 2.5 cent duurder is dan enkeltarief en nachtstroom 2,5 cent goedkoper ligt het kantelpunt iets boven de 50% meer nachtstroom.
een dubbeltarief meter is iets duurder voor de vaste kosten.

het is een kwestie van nadenken en gewenning of het interessant is om dubbel tarief te nemen. bedenk dat je ook in het weekend kan wassen en drogen. de vaatwasser met inschakelklok draait 's nachts.
een wasmachine verbruikt minder dan een droger. 's avonds wassen en 's nachts drogen is dus elektrisch goedkoper dan 's nachts wassen en 's morgens drogen.
dan heb je al een groot deel van de energieslurpers die 's nachts/weekend kunnen draaien. voor veel huishoudens is dat al bijna de helft van het elektrisch energieverbruik.

in het weekend gaat alles tegen nachttarief.
de vraag is alleen of je bewust met je energieverbruik wil omgaan.

in deze is het leuk om te weten dat er in breda een proef gestart wordt om te zien of mensen enrgiebewust willen leven. het gaat om proeven waarbij wind en zonne-energie bepalend zijn of je bv. gaat wassen

http://www.energiegids.nl/details.tiles?doc=/content/energie/nieuws/2011/04/12/em-enexis-breda.xml&selecteddossier=0000098